Přejít na produktové menu

Vbočený palec

Vbočený palec

Charakteristika deformity: Jedná se o velmi častou deformitu, jež se projevuje vbočeným (valgózním) postavením palce. Vbočený palec bývá většinou doprovázen dalšími zdravotními komplikacemi, jako je pokles a rozšíření přední příčné klenby nožní. Noha se příčně rozšiřuje a v místě hlavičky první nártní kosti se tlakem svršku obuvi vytváří kostěný výrůstek. Mezi výrůstkem a kůží vzniká tíhový váček, jako ochrana před tlakem, který se nezřídka bolestivě zanítí, vytvářejí se zde otlaky, kuří oka.

Příčiny a příznaky: Na jejím vzniku se podílí jak dědičné dispozice, tak nošení nevhodného typu obuvi – úzká špičatá obuv, podpatky. Z tohoto důvodu se vbočený palec častěji vyskytuje u žen než u mužů. Řešením tohoto problému je nošení obuvi s kulatou, či hranatou špičkou. Dále se používá široká škála denních i nočních korektorů, jež mají hlavně zabránit progresi deformity.

 

E-shop „Radost v každém kroku...“


Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři