Přejít na produktové menu

Návod na ošetřování obuvi

Přejete si, aby Vám obuv co nejdéle vydržela? Stačí dodržovat jen pár následujících kroků a vaše obuv bude vypadat stále jako nová... Návod na ošetřování obuvi

Zakoupenou obuv ještě před prvním nošením důkladně naimpregnujte prostředkem Collonil Waterstop sprej (aplikujte několik nástřiků za sebou). Zabráníte tak pronikaní vlhkosti, mastnot a nečistot do svršku obuvi. Impregnační sprej Waterstop je vhodný na všechny druhy usní (hladké, velur, nubuk,...) a textil. Po impregnaci je nutné obuv pravidelně ošetřovat podle druhu usně, ze které je vyroben svršek obuvi.

 

Obuv se svrškem z hladké usně

Po odstranění hrubých nečistot obuv důkladně vyčistěte pěnou Collonil Leather Soap ve spreji (použití je na obalu) - na suchou obuv naneste krém Collonil Waterstop (obsahuje také impregnaci) nebo Soft Practic v příslušném barevném odstínu nebo v bezbarvém provedení - po zaschnutí krému obuv přeleštěte měkkým hadříkem.
Vyvarujte se častému používání samolešticích prostředků - může dojít k poškození svršku obuvi - pro rychlé přeleštění obuvi (např. na cestách) můžete použít houbičku Collonil Mobil, nebo Mini Polish (nenahrazuje ale vlastnosti krému) - je-li svršek obuvi ve větší míře vysušen, k jeho změkčení a impregnaci použijte přírodní tuk Collonil Nilfet.

Obuv se svrškem z vlasových materiálů (velur) a z nubuku

Ze suché obuvi odstraňte hrubé nečistoty kostkou Collonil Nubuk Box, nebo krepovým kartáčkem - poté obuv přestříkejte sprejem Collonil Nubuk Velours (obsahuje také impregnaci) v příslušném barevném odstínu (výrazně oživuje barvu), nebo v bezbarvém provedení - po zaschnutí obuv ještě vykartáčujte krepovým kartáčkem, nebo kostkou Nubuk Box - pro důkladné čištění veluru je také vhodná suchá pěna ve spreji Collonil Soft Cleaner (použití na obalu).

Obuv se svrškem z plastu

Ze suché obuvi odstraňte hrubé nečistoty pěnou Collonil Leather Soap ve spreji, obuv poté nakrémujte krémy Collonil Waterstop, nebo Soft Practic v příslušném barevném odstínu, nebo v bezbarvém provedení. Po zaschnutí obuv přeleštěte měkkým hadříkem.

Obuv se svrškem z textilních materiálů

Zbavte obuv hrubých nečistot jemným kartáčem - skvrny a ostatní nečistoty odstraníte suchou pěnou ve spreji Collonil Soft Cleaner -voduodpudivost textilu zvýšíte impregnací Collonil Waterstop ve spreji.

Obuv se svrškem z lakových usní

Obuv zbavte hrubých nečistot pěnou Collonil Leather Soap ve spreji - lakové usně ošetřujte následně speciálním prostředkem Collonil Lack polish v černé barvě, nebo v bezbarvém provedení. Obuv se svrškem z kombinovaných materiálů (lak-kůže, textil-kůže a pod.).

Obuv s metalickým efektem (nalepenou folii), obuv z hadiny a jejich imitaci

Po odstranění hrubých nečistot obuv pravidelně ošetřujte sprejem Collonil Vario (obsahuje také impregnaci, návod je uveden na obalu). Na ošetřovaní obuvi s velmi lesklým efektem (nalepenou fólií) nepoužívejte jiné výrobky - může dojít k naleptaní fólie.

Obuv se svrškem z olejovaných a mazaných usní

Hrubé nečistoty odstraňte kostkou Collonil Nubuk Box, nebo krepovým kartáčkem. Suchou obuv ošetřujte prostředkem Collonil Rustical ve spreji, nebo Collonil Special Wax ve spreji (oba obsahují také impregnaci) - sprej Special Wax je vhodný také na vysoce leštěné usně.

Obuv s usňovou podešví

Usňová podešev je velmi náchylná na oděr (jedná se vždy o obuv společenskou), a proto ji pravidelně natírejte prostředkem Collonil Sohlen Tonic, který ji impregnuje a prodlužuje její životnost. UPOZORNĚNÍ: obuv, která je vybavena klimamembránou Gore -Tex, Sympa-Tex, a nebo jim podobnou je nutné ošetřovat VÝHRADNĚ prostředky, které jsou k tomuto otestovány (musí to být uvedeno na obalu výrobku). Jinak může dojít k zamezení funkčnosti této klima membrány. Respektováním výše uvedených zásad docílíte podstatného prodloužení životnosti obuvi a zachováte její trvale pěkný vzhled. V případě nerespektovaní těchto zásad bude k tomuto přihlédnuto při případné reklamaci obuvi v souladu se Zákonem na ochranu spotřebitele.

Odkaz k zakoupení produktů péče o obuv: https://www.studiozdravehoobouvani.cz/katalog/doplnky/pece-o-obuv

E-shop „Radost v každém kroku...“


Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři